Iratkozzon fel hírlevelünkre

IHHT Időszakos hipoxia – hiperoxia terápia

IHHT Időszakos hipoxia – hiperoxia terápia segítségével hozzuk el a teljesítmény növelést egészségügyi létesítményekben, wellness és fitneszközpontokban, sportcsapatoknál

Az IHHT az egészség és a jólét hosszú távú előmozdításának ígéretes megközelítése. Az időszakos oxigénhiány kiaknázásával az IHHT olyan fiziológiai adaptációkat indít el, amelyek javíthatják a legtöbb testi rendszert, beleértve az oxigénfelhasználást, javíthatják a szív- és érrendszer egészségét, kiegyensúlyozhatják a hormonokat, védelmet nyújthatnak a negatív stressz ellen, és pozitívan befolyásolhatják a különböző anyagcsere-folyamatokat.

 IHHNT® | celloxy®

Az időszakos hipoxia-hiperoxia terápiát már az 1920-as években alkalmazták pilóták és űrhajósok képzésére. Az IHHT azonban csak az 1986-os mexikói nyári olimpián szerzett nagyobb hírnevet. Azóta az IHHT-t egyre gyakrabban alkalmazzák a versenysportban, a csapat- és szabadidősportban, a magashegyi túrákra való felkészülésben és az orvostudományban is. 2019-ben három kutató kapott orvosi Nobel-díjat, akik azt kutatták és írták le, hogy a sejtek hogyan érzékelik és alkalmazkodnak az oxigénellátás változásaihoz.

Csúcs minőség – Csúcs teljesítmény

Celloxy® technológia a német TUR cég gépében, melynek kompakt felépítése és letisztult kialakítása a legtöbb terápiás környezethez illeszkedik. A hipoxiás gázgenerátor külön modulba van zárva, így a rendszer szervizelése rendkívül egyszerű. Ezenkívül a modul hangszigeteléssel rendelkezik, amely elnyeli a kompresszor által generált hangfrekvenciák nagy részét.

HIPOXIA – OXIGÉNHIÁNY

Köztudott, hogy a súlyos hipoxia káros következményekkel jár az emberi szervezetre nézve.

MI AZ IHHT?

– Az IHHT magában foglalja az alacsony oxigéntartalmú (hipoxiás) és magas oxigéntartalmú (hiperoxiás) gázkeverékek légzésének időszakait. Normoxiás (normál oxigénkoncentráció) fázisok helyettesíthetik a hiperoxiás fázisokat, de általában kevésbé hatékonyak, mivel a normál Sp02 szint elérése tovább tart, és az egymást követő hipoxiás fázisok hatása csökken.

– A hipoxiás periódusok az oxigénhiányt szimulálják, míg a hiperoxiás időszakok oxigénlöketet biztosítanak.

– Az IHHT-t speciális berendezésekkel végzik, ahol az oxigént egy maszkon keresztül lélegezzük be, és a testi reakciókat biofeedback rendszer figyeli.

– Az IHHT-t számos betegség, köztük szív- és érrendszeri betegségek, légzési rendellenességek, neurológiai állapotok és a sportteljesítmény fokozása tekintetében vizsgálták.

– Az IHHT mögött az az indoklás áll, hogy az alacsony oxigénszint időszakos expozíciója fiziológiai alkalmazkodást indít el, ideértve az oxigénfelhasználás javulását, a vörösvértestek fokozott termelését, az anyagcsere javulását és a megnövekedett edzéskapacitást.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

kimutatták, hogy az IHT-vel végzett sejttréning javíthatja a szív- és tüdőrendszer hatékonyságát és a laktát eltávolítását. Ezenkívül helyreállítja a teljesítményszintet a túledzettségi szindrómában szenvedő sportolóknál. A technológia már most népszerű az élsportolók körében, mint a teljesítmény javításának legális módja.

Kognitológia | geriátria

Az IHT bizonyítottan egy olyan egyszerű és biztonságos terápia, amely javítja a kognitív teljesítményt és a funkcionális gyakorlati kapacitást idős betegeknél. Figyelembe véve a terápia mitokondriumokra gyakorolt ​​hatását, az IHT magasabb életminőséget kínál az idősebb generáció számára

Foglalkozás-egészségügy

A tanulmányok arra a következtetésre jutottak, hogy az IHT megelőző terápiaként alkalmazható a káros anyagokkal foglalkozó szakemberek számára. A kutatás kimutatta, hogy jelentős javulást okozott a légzőrendszerben és a jó közérzet fenntartásában a tüdőt károsító környezetben dolgozók esetében.

Súlykontroll | anyagcserezavar | diabétesz

Metabolikus szindrómában a metabolikus hormonok megváltoznak, ami fokozza a táplálékfelvételt, elhízást, magas vérnyomást és inzulinrezisztenciát. Kimutatták, hogy az IHT protokollok jótékony hatással vannak az anyagcserére, beleértve a testtömeg, a koleszterin- és a vércukorszint csökkentését.

Szív-és érrendszeri betegségek

A mérsékelt IHT protokollok kedvező szív- és érrendszeri hatásokat váltanak ki. Konkrétan, bizonyíték van arra, hogy az IHT kondicionálás biztonságos és hatékony terápia a szisztematikus hipertónia megelőzésében és kezelésében, ugyanakkor ígéretes terápiás kiindulópont szívinfarktus esetén.

Borreliosis (Lyme-kór)

Évente több millió embert csípnek meg kullancsok. Sok klinikus alkalmaz IHT terápiát a krónikus borreliosis kezelésének részeként. A bizonyítékok arra utalnak, hogy az emberi testben élő kórokozók néhány hetes IHT kezelés után elpusztulhatnak az oxigénkoncentráció hirtelen változásaira való érzékenységük miatt.

Stresszkezelés | kiégés | alvászavar

A mitokondriális rendellenességeket közvetlenül összefüggésbe hozták a krónikus fáradtsággal, és a kiégéssel diagnosztizált betegek egyidejű állapotaként is azonosították. Az IHT regenerálja a mitokondriumokat, ezért egy nem-gyógyszerészeti lehetőséget kínál olyan állapotok kezelésére, amelyek nemcsak a betegségben szenvedő egyént, hanem a közösség társadalmi-gazdasági jólétét is befolyásolják.

Tüdőbetegségek

Az IHT egyik legígéretesebb terápiás perspektívája a légzési elégtelenség területén való alkalmazása. Terápiás eszközként használható az elveszett légzésmotoros teljesítmény helyreállítására olyan súlyos klinikai rendellenességek esetén, mint amiotrófiás laterálszklerózis (ALS), gerincvelő sérülés, apnoe és krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD).