Iratkozzon fel hírlevelünkre

Gépi bemozgatás

A gépi bemozgatás a páciens aktuális állapotának, így a testtartás, mozgásterjedelem és a rendellenességek mélyebb feltárásában segít.

A gépi bemozgatáshoz előzetes orvosi állapotfelmérés szükséges.

Mi az a gépi bemozgatás?

Fájdalom esetén vagy műtét után az ízületi mozgástartomány hamar beszűkülhet, az érintett izmok fokozatosan leépülhetnek a mozgáshiány következtében. A gépi bemozgatás során a sérülés vagy műtét miatt beszűkült ízületet a terapeuta passzív, gépi módszerrel mozgatja. Ennek eredményeképpen akkor is mobilizálható az ízület, amikor a fájdalom vagy műtét utáni regeneráció miatt kevésbé terhelhető.

A gépi bemozgatás növeli az ízületi mozgásterjedelmet, illetve megelőzi a kontraktúrák, beszűkülések kialakulását.

Mi történik a gépi bemozgatás során?

  1. Az állapotfelmérés egy orvosi konzultációval kezdődik. A konzultáció során meghatározásra kerülnek azok a vizsgálatok, melyek hozzájárulnak a páciens aktuális állapotának pontos diagnosztizálásához.
  2. A páciens állapotának objektív felmérésére szolgáló eszközeink és a gépi bemozgatás segítségével jobban megérthetjük a testtartás és a különféle mozgások fiziológiás működését, továbbá képesek vagyunk olyan rendellenességek beazonosítására, melyeket alapvető klinikai vizsgálatokkal nem tudnak kimutatni.