Iratkozzon fel hírlevelünkre

Balanced medicine – holisztikus orvosi tanácsadás

A Balanced medicine - holisztikus orvosi tanácsadás során elkészített rehabilitációs terv elkészítése alapján a szervezetet együttműködő egységként értelmezzük.

Balanced medicine – holisztikus orvosi tanácsadás, amely nem igényel előzetes orvosi állapotfelmérést.

Mi történik a Balanced medicine – holisztikus orvosi tanácsadás során?

A felmérő konzultáció célja a konkrét problémák megvitatása, illetve az azok hátterében esetlegesen megbúvó egyensúlyzavarok feltérképezése.

  • A tanácsadást megelőzi egy kérdőív kitöltése, melyet előzetes egyeztetés alapján e-mailben elküldünk a páciensnek.
  • A kérdőív olyan kérdéseket is tartalmaz, melyek esetleg kimaradnának egy hagyományos kórelőzmény felvételből, erős fókuszt helyeznek az egyensúlyzavarok feltérképezésére.
  • A kitöltött kérdőívet legkésőbb a konzultáció előtti napon várjuk vissza pácienseinktől, így a beszélgetés hatékonysága nő, hiszen az orvos már tisztában van a beteget érintő legfontosabb információkról.

Mi az orvosi konzultáció célja?

A konzultáció célja nem az, hogy címkét aggassunk a tünetekre és nem a “Milyen gyógyszert adhatunk erre a betegségre?” kérdés megválaszolása.

Sokkal inkább a:

  • Mitől van ez az egyensúlyzavar?
  • Hogyan áll ez összefüggésben a többi folyamattal?
  • Hogyan tudnánk helyreállítani az elveszített funkciót?

kérdésekre fókuszálunk.

Mi a holisztikus orvosi konzultáció lényege?

A szervezet intelligens és rendelkezik a saját öngyógyító képességeivel, ennélfogva sokkal fontosabb a szervezet ezen folyamatainak a támogatása, mint a betegségek megtámadása.

  • A szervezetünkben zajló folyamatok egy bonyolult hálózatban kapcsolódnak össze, így nem lehet azokat külön-külön szemlélni.
  • Egy betegség mögött sokféle ok húzódhat, de ugyanúgy egy adott probléma is sokféle betegségben nyilvánulhat meg.
  • A cél ennek a hálózatnak a feltérképezése, a gyenge pontok felismerése, majd ennek ismeretében a szervezet megtámogatása.

A beszélgetést egy alapszintű orvosi vizsgálat egészítheti ki, a konkrét probléma jellegétől függően, valamint szükség lehet labor vagy más kiegészítő vizsgálatok elvégzésére, melyre szintén lehetőséget biztosítunk ambulanciánkon.
A felmérést követően konkrét tanácsokkal látja el az orvos a pácienst, ha szükséges étrend-kiegészítésre, terápiás beavatkozásokra és további vizsgálatok elvégzésére tesz javaslatot.