Iratkozzon fel hírlevelünkre

Balanced medicine - holisztikus orvosi tanácsadás

Főoldal / Balanced medicine - holisztikus orvosi tanácsadás

A Balanced Medicine felmérő konzultáció célja a konkrét problémák megvitatása, illetve az azok hátterében esetlegesen megbúvó egyensúlyzavarok feltérképezése.
A tanácsadást megelőzi egy kérdőív kitöltése, melyet előzetes egyeztetés alapján e-mailben elküldünk a páciensnek. A kérdőív olyan kérdéseket is tartalmaz, melyek esetleg kimaradnának egy hagyományos kórelőzmény felvételből, erőst fókuszt helyeznek az egyensúlyzavarok feltérképezésére.

A kitöltött kérdőívet legkésőbb a konzultáció előtti napon várjuk vissza pácienseinktől, így a beszélgetés hatékonysága nő, hiszen az orvos már tisztában van a beteget érintő legfontosabb információkról.

A konzultáció célja nem az, hogy címkét aggassunk a tünetekre és nem a “Milyen gyógyszert adhatunk erre a betegségre?” kérdés megválaszolása. Sokkal inkább a “Mitől van ez az egyensúlyzavar?”, “Hogyan áll ez összefüggésben a többi folyamattal?” vagy “Hogyan tudnánk helyreállítani az elveszített funkciót?”.

A szervezet intelligens és rendelkezik a saját öngyógyító képességeivel, ennélfogva sokkal fontosabb a szervezet ezen folyamatainak a támogatása, mint a betegségek megtámadása.   A szervezetünkben zajló folyamatok egy bonyolult hálózatban kapcsolódnak össze, így nem lehet azokat külön-külön szemlélni. Egy betegség mögött sokféle ok húzódhat, de ugyanúgy egy adott probléma is sokféle betegségben nyilvánulhat meg. A cél ennek a hálózatnak a feltérképezése, a gyenge pontok felismerése, majd ennek ismeretében a szervezet megtámogatása.

A beszélgetést egy alapszintű orvosi vizsgálat egészítheti ki, a konkrét probléma jellegétől függően, valamint szükség lehet labor vagy más kiegészítő vizsgálatok elvégzésére, melyre szintén lehetőséget biztosítunk ambulanciánkon.
A felmérést követően konkrét tanácsokkal látja el az orvos a pácienst, ha szükséges étrend-kiegészítésre, terápiás beavatkozásokra és további vizsgálatok elvégzésére tesz javaslatot.

Balanced medicine - holisztikus orvosi tanácsadás