Jégszauna

Jégszauna

Az extrém hidegre a szervezet vészriadót fúj és általános mozgósítással válaszol. A szélsőséges hőmérsékleti hatás kiegyenlítésére szerveink fokozott működésbe kezdenek, amely turbó fokozatra kapcsolja az immunrendszert és beindítja a test öngyógyító mechanizmusait.

A Jégszauna (kriokezelés) lényege, hogy a szervezetet nagyon rövid időre (2-3 percre) mínusz 100 és 140 Celsius fok közötti hőmérsékletnek tesszük ki egy erre a célra speciálisan kialakított kabinban, az úgynevezett krioszaunában.
A fokozatosan nagyon alacsonyra hűlő hőmérsékletű fülkében a levegő rendkívül száraz, ezért testünk az extrém hideg dacára sem fagy meg.

Az első hallásra ijesztő hőmérsékleten való tartózkodás nem hasonlítható a fázás vagy a „hideg” mindenki számára ismerős, kellemetlen érzéséhez. Inkább egy érdekes, rendkívül különleges élményként lehet jellemezni, amelynek számtalan pozitív élettani hatása van.

A krioszauna egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy a kezelés néhány perce alatt az ember élvezze az extrém alacsony hőmérséklet minden pozitív hatását.

Egészség

  • akut és krónikus fájdalmak ellen
  • fáradtság és depresszió megszüntetésére
  • hormonális problémák és meddőség kezelésére
  • immunrendszer erősítése

Sport

  • teljesítményfokozásra
  • sportsérülések kezelésére

Szépség

  • narancsbőr megszüntetésére
  • 500 kalória mínusz pár perc alatt
  • gyönyörű, feszes és hibátlan bőr

Ellenjavallatok:

rossz általános egészségi állapot, láz, dekompenzált szív- érrendszeri megbetegedések, szívinfarktus akut, subakut fázisa, pacemaker, agyi vérkeringési zavar, agyi ér katasztrófák, magas vérnyomás betegség II. stádiuma (> 180/100 Hgmm), szívelégtelenség II. stádiuma, szív ingerületvezetési zavarai, szívritmuszavar, tüdő tuberculosis (TBC) aktív stádiuma, fokozott vérzékenységre való hajlam, nagyfokú vérszegénység, pajzsmirigy alulműködés, rosszindulatú daganatok, Raynaud szindróma, akrocianózis, krioglobulinémia, hisztériás neurózis, kóros vérzékenység, fertőző betegségek, terhesség, 16 év alatti gyermekek

Tájékoztató a hidegkezelésről

A hidegkezelés szakképzett munkatársunk felügyelete alatt valósul meg, különálló helyiségben.

A kezelést felemelt fejjel, lassan körbe forogva kell elvégezni. Munkatársunk a kezelés egész ideje alatt jelen van, felügyeli a biztonságot és mindenben segítséget nyújt, illetve megválaszolja esetleges kérdéseket.

Ajánlott gyakoriság: Az első héten maximum 3 alkalommal, legalább 1 nap kihagyással. A második héttől heti 4 alkalom megengedett. A további kezelések sűrűségét egyéni érzékenység alapján határozzuk meg.

Ajánlott öltözet: Zokni, kétrészes fürdőruha/alsónemű (férfiaknál ajánlott a klasszikus fazonú alsónadrág).

A hidegkezelés alkalmazása:

Edzés után: meg kell várni, amíg a testhőmérséklet a normálisra visszahűl, izzadság kerülendő. Krémek használata a kezelés előtt minimum két órával megengedett.
Edzés előtt: kezelés után azonnal megkezdhető az edzés.
Egyéb kezelések (masszázs, gyógytorna) a hidegkezelés után javasoltak.

Egyéb fontos tudnivalók:

A kezelést csak száraz bőrrel lehet elvégezni (izzadság, zsíros krémek nem lehetnek a bőrön).
A kezelés előtt nem ajánlott szolárium, szauna használata.
A kezelés után legalább 6 órát hagyjunk ki a szolárium, szauna, termál-, illetve forró fürdők használata előtt.
A nitrogént belélegezni tilos!

 

Bővebb információ és bejelentkezés: 
t: +36 1 33 44 222, +36 70 33 44 222
info@fajdalomambulancia.hu