Sportfizioterápia

Sportfizioterápia

A sportfizioterápia az egészségügyi ellátás azon területe, mely a sérülések megelőzésére illetve a sportsérülések utáni rehabilitációra fókuszál, ezáltal lehetővé teszi a sportoló számára, hogy minél hamarabb visszatérhessen a megfelelő szintű funkcionális illetve sportági edzettségi szintjéhez.

A kezelések során célunk a körültekintő állapotfelmérést követően a mozgásrendszeri hibák, diszfunkciók kiszűrése, melyek a sérülésekhez vezethetnek, továbbá a személyre szabott kezelési és sport- specifikus rehabilitációs program kialakítása ezen sérülések megelőzése érdekében.

Sportsérülés esetén elsődleges a sérülés és a sporttól való távollét minimalizálása, elősegítve a hatékony és gyors felépülést és zökkenőmentes visszatérést elkezdve a sérülések, műtétek utáni pillanattól egészen a sportba való visszatérésig, ezáltal csökkentve a jövőbeni sportsérülések előfordulását illetve gyakoriságát.

A sportfizioterápia kihasználja a Manuálterápia (Maitland, Mulligan), sportmasszázs, funkcionális és sport-specifikus rehabilitáció komplex lehetőségét.

A sportfizioterápia lényege:

  • Prevenció, avagy a szervezet felkészítése arra, hogy a sportsérülések megelőzhetőek legyenek
  • Sport-specifikus tréning illetve rehabilitációs program
  • Sportsérülések/ műtétek utáni felépülések felgyorsítása
  • Maximális teljesítmény elérése

 

Bővebb információ és bejelentkezés: 
t: +36 1 33 44 222, +36 70 33 44 222
info@fajdalomambulancia.hu