Prokin és Postural Line

Postural Line – Proprioceptív edzés

A Postural Line termékcsaláddal végzett objektív vizsgálataink segítségével megmutatjuk ezen rendszer állapotát, majd a felmérés eredményeire alapozva képesek vagyunk a statikus és dinamikus egyensúly fejlesztésére.

A proprioceptív edzés az alsó végtag sérülés utáni rehabilitációjának szerves része, melynek célja a testtartás stabilitásának fejlesztése.

A tartásszabályozás és az egyensúly olyan képességek, melyek fenntartják a nyomásközéppont (COP) helyzetét. A klinikai gyakorlat során nagyon fontos, hogy kontrolláljuk a rehabilitáció vagy az edzésmunka hatékonyságát.

A POSTURAL LINE egy olyan négy eszközből álló berendezés, melyet a Technobody Rehabilitation Systems® fejlesztett ki annak érdekében, hogy segítségével képesek legyünk meghatározni a páciens statikus és dinamikus egyensúlyát. Ennek során az első lépés a statikus egyensúly vizsgálata. Ehhez a “Stability Health Fitness” elnevezésű eszközt használjuk, mely meghatározza a páciens egyensúlyát a COP vizsgálatának segítségével.

Prokin

Ahogy azt korábban említettük, az egyensúlyt nem kizárólag statikus, hanem dinamikus körülmények között is fenn kell tartani. A felmérés második lépésében a páciens dinamikus egyensúlyi kapacitását határozzuk meg.  Ehhez a „Prokin” rendszert használjuk, mely kiértékeli a proprioceptív szabályozást két- és egy lábon állás során.

Az alsó végtagon kívül a törzsünk is jelentős szereppel bír a testtartás szabályozásban. Fontos megjegyezni, hogy a törzs helyes proprioceptív kontrollja már önmagában jelentős mértékben javítja a testtartást. A „Balance Trunk” nevű eszköz felméri és szelektíven edzi a medencét és a törzs alsó háti szakaszát.

A test egyensúlyának vázát a test izmai és a hátsó fascia láncok képezik. A hátsó fascia láncok kötöttsége vagy a test két oldalának aszimmetriája a vázizomrendszer patológiás elváltozásaihoz vezetnek. A „Postural Bench” nevű eszköz segítségével azonosítjuk, majd korrigáljuk ezeket a problémákat.

A proprioceptív edzés nemcsak a testtartás stabilitását javítja, de előnyös a funkcionális teljesítmény fokozásában is.

Kiknek ajánljuk?

  • különösen ajánlott sportolóknak
  • időseknek
  • illetve azoknak, akiknek korábban alsó végtagi sérülése volt és azt követően mozgása koordinálatlanná vált

A vizsgálat során kapott értékekből személyre szabott edzés-, illetve kezelési tervet dolgozunk ki a minél eredményesebb fejlődés vagy rehabilitáció érdekében. Az proprioceptív edzés nemcsak a testtartás stabilitását javítja, de előnyös a funkcionális teljesítmény fokozásában is.

Bővebb információ és bejelentkezés: 
t: +36 1 33 44 222, +36 70 33 44 222
info@fajdalomambulancia.hu