Járás-futáselemzés

Járás-futáselemzés

Helyesen fut? Futás közben fáj a bokája, térde? Túlsúllyal küzd?

Legtermészetesebb mozgásunk a járás illetve a futás. Nem is gondolnánk, hogy pusztán a járásunkból milyen sok és lényeges információt tudhatunk meg ízületeink, izmaink állapotáról, fejlettségéről. A leginkább egy futópadhoz hasonlító berendezésen végzett járásvizsgálat során elemezzük az alsó végtag biomechanikai paramétereit, úgy, mint például talpnyomás, lépéshossz, lépés szélesség állá, járás, illetve futás közben. Ezek alapján megmondható, hogy a mozgás mennyire harmonikus, szimmetrikus.

Az ezektől való jelentős eltérés oka lehet egy korábbi sérülés elégtelen rehabilitációja, ill. tartós túlterhelés, de nem ritka, hogy a vizsgálat során a problémát még sérülés előtti állapotban előre tudjuk jelezni!

A 30-60 perces vizsgálat különösen ajánlott azoknak, akik rendszeresen futnak, vagy bármilyen korábbi alsó végtagi sérülésük volt, illetve szeretnének elkezdeni futni. A vizsgálat során nyert értékek alapján személyre szabott edzés-, illetve kezelési tervet dolgozunk ki a minél eredményesebb fejlődés, vagy éppen rehabilitáció érdekében, így segítünk a kitűzött cél elérésében vagy segítünk reális célt állítani.

Miként zajlik a vizsgálat?

A ZEBRIS Járáselemző Rendszer leginkább egy futópadhoz hasonlító berendezésén végzett vizsgálat során felmérjük az alsó végtag biomechanikai paramétereit, úgy mint például a talpnyomás, lépéshossz, lépésszélesség állás, járás, ill. futás közben, így a járás és mozgásminta tökéletesen analizálható.

Elemzés közben különböző szórakoztató feladatok elé állítjuk a páciens, amelyet vagy a monitoron követhet, vagy kamera segítségével a futószalagra vetítünk ki. Ezek a tesztek nagyon sok fontos információval szolgálnak a vizsgálatot végző szakember részére. A berendezéshez tartozik egy felfüggesztett heveder, amely segítségével tehermentesíteni tudjuk a végtagokat vizsgálat közben, amennyiben erre szükség van.

 Bővebb információ és bejelentkezés: 
t: +36 1 33 44 222, +36 70 33 44 222
info@fajdalomambulancia.hu