Humac Norm

Humac Norm – Térdizület mozgási felmérése

Koordinálatlana  mozgásod? Sérülékeny vagy? Megelőznéd a sérülések kialakulását? 

A térdízület az alsó végtag legsérülékenyebb ízülete. A sérülések jelentős része nem direkt behatásra (rúgás, ütközés), hanem gyakran túlterhelés, a stabilizáló izomzat elégtelen funkciója, illetve merevsége miatt következnek be. A hagyományos tesztekkel szemben a funkcionális szempontból meghatározó, gyorsmozgások közbeni izommunkát vizsgáljuk, melyet izokinetikus (állandó sebesség melletti) mozgás során tudunk legjobban mérni.

A CSMI Humac Norm dinamométerrel meghatározható, hogy az izomzat mely része erősebb vagy gyengébb (pl. hajlító, vagy feszítő izomcsoport), illetve, hogy milyen terhelési szintig koordinált a mozgása, így kompenzáló szerepet is betölt. Emellett a mérések az elvégzett edzésmunka teljesítményben bekövetkező hatásait is mutatja, így a sportolók aktuális állapotának monitorozására is alkalmas.

A 30-60 perces vizsgálat különösen ajánlott azoknak, akiknek korábban alsó végtagi sérülése volt vagy szeretné azt megelőzni. A vizsgálat során kapott értékekből személyre szabott edzés-, illetve kezelési tervet dolgozunk ki a minél eredményesebb fejlődés vagy rehabilitáció érdekében.

 

Bővebb információ és bejelentkezés: 
t: +36 1 33 44 222, +36 70 33 44 222
info@fajdalomambulancia.hu